Økonomi

Økonomi

Det er mange som tror at årsaken til at Live spilling på utsteder nesten er borte er fordi det er så dyrt. Dette stemmer ikke. De fleste artistene får ikke betalt utover at de får dekket litt drikke og mat. I noen tilfeller så får de en prosent av inngangspengene, men dette er heller ikke ofte.

Et gjennombrudd

Det mange artister som driver med live fremføringer håper på, innerst inne, er at noen skal oppdage dem. At det skal sitte en anmelder fra en stor avis eller en som jobber for et plateselskap i publikum. Så skal denne personen bli så imponert at de husker navnet på bandet eller artisten og hjelper vedkommende videre i karrieren. Dette skjer dessverre ikke så ofte, men i den grad det er en økonomisk vinning i live fremføringer så ligger det her.

Hobby virksomhet

Det er mange som brenner for musikken sin og for å dele sin musikk med resten av verden. Disse utgjør flertallet av de mange live artistene som står på pubscener over hele landet. Bandmedlemmene møtes jevnlig, lager musikk og har det moro sammen. Så reiser de gjerne rundt på en turne innimellom hvor de besøker flere forskjellige utesteder og deler sin musikkglede med andre.

Live konserter

Pengene i live bransjen ligger selvsagt i live konsertene. Dette er ikke det samme, synes jeg, som det å spille på utsteder. På konserter så inviterer man publikum inn for å høre på en spesifikk artist eller band. Det er musikken som er trekkplasteret og det er det man betaler for. Heldigvis så er dette fremdeles populært og jeg er glad for å se at flere steder så ser man en oppsving i forhold til interessen for konserter. Det er heller ikke slik at det kun er snakk om store arenaer for store artister. Mange mindre steder tilbyr nå konserter hvor det også serveres litt mat og drikke, men det er ikke et klassisk utested. Det er en blanding mellom et utsted hvor man kan gå ut og kose seg og en stor arena for musikk. Dette er nok noe av fremtiden til live band.